האם המילים "משיח" ו- "Messiah" כשרות להירשם כסימן מסחר?! האם הסימן "Messiah's Fragrance" מפר את סימן המסחר הרשום "Messiah"?!
לפי התשובה על שתי השאלות הינה שלילית.
בימ"ש קבע כי משיח הוא סמל בעל משמעות דתית מובהקת, בלעדית וחד משמעית הן בדת היהודית והן בדת הנוצרית, וכי המשמעות הרגילה והעיקרית של המילה משיח בישראל הינה משמעותה הדתית.
לכן, לאור סע' 11(7) לפקודת סימני המסחר השולל רישום של סימן הזהה עם סמל בעל משמעות דתית בלבד, סימן המסחר Messiah מלכתחילה לא היה כשר לרישום, ויש למחוק אותו מפנקס סימני המסחר.
יצוין כי בימ"ש הישווה בין הסימנים, קבע כי יש ביניהם דמיון מטעה וציין כי לו היה הסימן Messiah תקף וכשר, היה קובע כי הנתבעת הפרה אותו. ואולם, משנקבע כי הסימן אינו כשר לרישום, אזי ממילא לא הופר.
בפסק הדין נדונה האפשרות המוקנית לנתבעים בתביעות הפרה של סימן מסחר רשום, לטעון כנגד כשרות רישום סימן המסחר ולעתור למחיקתו, מה שמכונה "תקיפה עקיפה". המקרה הנדון התנהל בפני בימ"ש השלום, ולמיטב ידיעתנו זו הפעם הראשונה שבה נפסק כי גם בימ"ש שלום – ולא רק בימ"ש מחוזי – מוסמך להורות על מחיקת סימן מסחר מהפנקס.
קביעה נוספת הראויה לציון היא שבתביעה בגין הפרת סימן מסחר רשום על התובע להוכיח את נזקיו הכלכליים או הכספיים, והוא אינו יכול להיבנות מהפיצוי ללא הוכחת נזק הקבוע בחוק עוולות מסחריות.
רוצים להישאר מעודכנים?
עקבו אחרי הדף שלנו בפייסבוק קרמר ושות' משרד עורכי דין | Facebook
או הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו