האם העתקת תוכן לעמודים פנימיים של אתר אינטרנט, אשר אינם חשופים לעיני הגולשים, מהווה הפרת זכויות יוצרים?!
בית המשפט השיב בחיוב על שאלה זו.
פסק הדין ניתן בתביעה שעסקה בהעתקת תכנים מאתר בנושא בישול ואפייה ע"י אתר אחר העוסק בנושא זה.
התובעת טענה כי הנתבעת העתיקה ממנה 16 תמונות שצילמה ו-16 מתכונים שכתבה, כאשר העתקה בוצעה לעמודים הפנימיים באתר הנתבעת, וכללה גם את נתוני הקידום בגוגל (SEO), כך שכל חיפוש בגוגל הוביל לקישור לאתר הנתבעת במקום לאתר התובעת.
הנתבעת טענה כי מטרת האתר שלה היא להגדיל את תנועת הגולשים לבלוגים העוסקים בבישול, ולהפוך למעין מאגר מידע בנושא. הדרך להפנות גולשים לבלוגים היא ע"י שאיבת תכנים מהבלוגים הללו לעמודים הפנימיים באתר הנתבעת. הנתבעת טענה כי מדובר בפרקטיקה שגרתית באתרים מסוגה. עקב תקלה נשאב לאתר הנתבעת תוכן מהבלוג של התובעת בהיקף גדול בהרבה מזה שהתבקש.
בית המשפט קבע כי הנתבעת הפעילה באתר שלה תוסף (פלאג) שהינו שכיח ברשת האינטרנט, המאפשר לאתר שבו מותקן התוסף לשאוב באופן אוטומטי תכנים מאתרים אחרים. באמצעות תוסף זה הועתק אל דפים פנימיים באתר הנתבעת תוכן מאתר התובעת, אך לא הוכח כי לגולשים באתר הנתבעת היתה גישה לדפים אלה.
יחד עם זאת נקבע כי השימוש שעשתה הנתבעת בתוכן המועתק איננו שימוש הוגן. שכן העתקת התוכן היתה מלאה, השימוש בתוכן המועתק היה דומה לאופן השימוש בתוכן המקורי ולא היה כרוך בערך חברתי המצדיק את השימוש בו ע"י הנתבעת.
לעניין היקף ההפרה – נפסק כי 16 הצילומים הפנו למתכונים שונים באתר הנתבעת, והועלו בזמנים שונים, ולכן יש לראות בכל צילום פרסום נפרד, ולא מסכת הפרה אחת. ואולם, בית המשפט מצא לפסוק פיצויים ברף נמוך, בסך של 1,500 ₪ לכל הפרה, בין היתר, בשל העובדה שההעתקה בוצעה לדפים הפנימיים של אתר הנתבעת, ולא הוכח כי לגולשים היתה גישה לדפים אלה.
לקריאת פסק הדין:
רוצים להישאר מעודכנים?
עקבו אחרי הדף שלנו בפייסבוק קרמר ושות' משרד עורכי דין | Facebook
או הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו