חברה העוסקת בפתרונות תוכנה לניהול ארגונים ובכלל זה הפקת תלושי שכר, נתבעה לדין ע"י לקוחה לשעבר, בטענה להפרת זכויות יוצרים בתלוש שכר שהתובעת לטענתה יצרה.
התובעת טענה כי לאחר שהזמינה מהנתבעת מערכת שכר, היא נוכחה לדעת שתלוש השכר המופק מהמערכת אינו מתאים לצרכיה. היא ביצעה בתלוש התאמות והכניסה בו שינויים יסודיים, כך שיצרה תלוש חדש המהווה יצירה מוגנת בבעלותה. התלוש החדש הוטמע במודול התוכנה הראשי של הנתבעת, בהתבסס על התחייבות הנתבעת לשלם לתובעת תמורה הנגזרת מהיקף השימוש בתלוש החדש. ואולם, הנתבעת מכרה רישיונות שימוש מבלי לשלם את התמורה, ולכן הפרה את זכויות היוצרים של התובעת בתלוש החדש.
נפסק כי התוכנה שייכת לנתבעת ומציעה אפשרויות שונות של תלושי שכר בהתאמה אישית. השימוש בתוכנה נעשה בהתאם לרישיון החל על כלל לקוחות הנתבעת. הנתבעת שילבה בתוכנה שיפורים פרי בקשות שונות של מי מלקוחותיה, ושיפורים אלה היו זמינים לכלל הלקוחות באמצעות עדכוני תוכנה מקוונים.
נפסק כי התובעת אמנם ביקשה מהנתבעת לערוך שינויים והתאמות שהתייחסו לתכנון תלוש השכר ברמת הקלט והפלט (מבנה התלוש – הפורמט, העיצוב וגודל התלוש). ואולם, התובעת לא יצרה תלוש חדש, וההתאמות שביקשה התבססו על תלוש שכבר היה קיים בתוכנה של הנתבעת.
עוד נקבע כי התלוש הינו פלט בלבד שאין לו קיום ללא המודול. המודול עצמו מהווה רכיב שאין לו קיום ללא התוכנה הבסיסית שבבעלות הנתבעת. להתאמות שביקשה התובעת אין יכולת פעילות עצמאית ללא התוכנה של הנתבעת ולא ניתן ליישם את ההתאמות בתוכנה מתחרה. ההתאמות אינן יצירה של מודול חדש אלא מאפשרות שינוי של הפלט – תלוש השכר. התובעת לכל היותר הביעה רעיונות לשיפור המערכת, אך היא לא ביצעה איפיון של הרעיונות, לא תכננה מערכת שניתן ליישם לקוד תוכנה ולא כתבה קוד המיישם את התכנון.
לכן ההתאמות שביקשה התובעת אינן מגבשות יצירה עצמאית מקורית מוגנת.
רוצים להישאר מעודכנים?
עקבו אחרי הדף שלנו או הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו