האם השם "קבוצת ישראל אירופה התחדשות עירונית בע"מ" דומה עד כדי הטעיה לשם "ס.א. ישראל-אירופה יזמות ושיווק נדל"ן בע"מ" ?
על-פי פסק דינו של בית המשפט המחוזי בת"א בת.א 30569-01-22 (מיום 26/06/2023) התשובה חיובית.
נפסק כי קיים בין השמות דמיון ויזואלי הן באורך השם והן בביטוי "ישראל אירופה" הנמצא במרכזן, ושהינו ייחודי במובן זה שאין הוא מעיד על תחום פעילותן של החברות, ולכן מסייע בזיהוין ומהווה "סימן היכר מרכזי".
שאר המילים הסובבות את הצירוף "ישראל אירופה" הינן תיאוריות ומתארות את העיסוק בנדל"ן. אמנם השמות של שתי החברות כוללים מילים תיאוריות שונות, אך לנוכח היותן של המילים התיאוריות נלוות לסימן ההיכר המרכזי, הן אינן מנטרלות את הדמיון המטעה בין השמות.
במילים אחרות, הצירוף "ישראל אירופה" הינו הגורם המבדל בשם התובעת, ויתר המילים בשמה מצביעות על עיסוקה ולכן אינן מבדלות. כך גם בשם שבחרה לעצמה הנתבעת, ולכן שמה דומה עד כדי הטעיה לשם התובעת.
ביהמ"ש סיווג את הביטוי "ישראל אירופה" כשם שרירותי הזוכה להגנה משמעותית יותר, שכן הצדדים לא טענו כי מי מהחברות פעילה גם באירופה באופן שעשוי היה להפוך ביטוי זה לתיאורי. נקבע בהקשר זה כי המילים "ישראל אירופה" רכשו מידה מסוימת של אופי מבחין בכל הנוגע לתחום ההתחדשות העירונית שהינו תחום עיסוקן של שתי החברות.
עוד נפסק כי הבחירה לכלול בשמה של הנתבעת את הצירוף "ישראל אירופה" לא היה מקרי. הנתבעת הוקמה ע"י מי שנמנה על מנהלי התובעת והדבר נועד ליצור את הרושם כי מדובר בתובעת או בחברה הקשורה אליה. לכן גם במבחן "יתר נסיבות העניין" מדובר בשמות הדומים עד כדי הטעיה.
לכן ניתן צו מניעה האוסר על הנתבעת להשתמש בשמה או בכל שם אחר הכולל את המילים "ישראל אירופה" בתחום ההתחדשות העירונית.