מה הפיצוי שעובד נדרש לשלם למעסיק בשל הפרת חובות האמון ותום הלב?
לפי פסיקת בית הדין לעבודה, 10,000 ₪.
מדובר בפסק דין שניתן במסגרת תביעה שעובד הגיש כנגד מעסיקו ותביעה שכנגד של המעסיק כנגד העובד. תביעת העובד הועמדה ע"ס של כ-80,000 ש"ח בגין אי תשלום זכויות מכוח דיני העבודה, ואילו התביעה שכנגד הועמדה ע"ס של כ-400,000 ש"ח בגין עילות שונות, ובכללם הפרת הסכם העבודה, גזל סוד מסחרי, הפרת תניית אי תחרות, לשון הרע ועוד. .
על-פי פסק הדין, מדובר בעובד שהועסק כסמנכ"ל מכירות בחברה המפעילה מכללה ללימודים. בהסכם העסקה האישי התחייב העובד לתקופת צינון בת שלושה חודשים מתום תקופת עבודתו אצל המעסיק. חרף התחייבות זו, העובד הקים חברה מתחרה הפועלת באותו תחום עיסוק של המעסיק ובמיקום גיאוגרפי קרוב אליו יחסית, וזאת בטרם חלפו 3 חודשים מיום סיום העסקתו.
הממצא לפיו העובד הפר את התחייבותו לתקופת צינון התבסס, בין היתר, על דו"ח רשם החברות ממנו עלה כי החברה המתחרה נוסדה ע"י העובד במהלך תקופת הצינון.
נפסק כי התנהלות העובד מהווה הפרה של חובות האמון ותום הלב שהוא חב כלפי המעסיק הגם שלא הוכח קיומו של סוד מסחרי אשר העובד גזל. שאר עילות התביעה שכנגד נדחו.
הפיצוי שנפסק לטובת המעסיק בגין הפרת חובות האמון ותום הלב הועמד על סך של 10,000 ₪ בלבד. זאת, בנימוק לפיו שאר עילות התביעה של המעסיק נדחו. לא ניתנו נימוקים נוספים לפסיקת סכום זה.
יצוין כי העובד הועסק בשכר של 7,000 ₪ לחודש + עמלות מכירה, כאשר ממוצע שכרו ב- 12 החודשים האחרונים לעבודתו, כולל עמלות, היה 18,462 ₪.
במקביל, קיבל בית הדין באופן חלקי את תביעת העובד וחייב את המעסיק לשלם לעובד סך של כ-35,000 ש"ח.
האם משתלם להפר חובות אמון ותום לב ולהקים עסק מתחרה בתקופה שבה הסכם העסקה אוסר זאת ?!
שכל אחד יעשה את החשבון בעצמו.
רוצים להישאר מעודכנים?
עקבו אחרי הדף שלנו בפייסבוק קרמר ושות' משרד עורכי דין | Facebook
או הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו