ענקית האינטרנט "בזק" יצאה בקמפיין למכירת שירותי אינטרנט הכולל הגנת סייבר בשם סמארט-נט. חברת Smartnet טענה כי בזק בקמפיין עשתה שימוש לא חוקי בסימן המסחר שלה – Smartnet. בזק טענה שבגלל שקהל היעד הוא שונה לא מדובר בהפרה. שכן, Smartnet עובדת עם לקוחות מסחריים לרוב ובעיקר עם בתי מלון. ואילו בזק מציעה שירות בעיקר ללקוחות פרטיים. כמו כן, בזק טענה כי לצד השם סמארט-נט מופיע גם הלוגו המזוהה היטב עמה, ולכן לא ניתן להתבלבל, וכן כי היא עושה שימוש בשם בעברית ואילו התובעת באנגלית.
ביהמ"ש קיבל את תביעת Smartnet ואסר על בזק להשתמש בסימן המסחר. ביהמ"ש קבע על אף שהשירות שניתן כיום על ידי Smartnet נפוץ דווקא בקרב לקוחות עסקיים ומופיע באנגלית, אין זה צריך להגביל אותה אך ורק לאלו. על בית המשפט להגן גם על אינטרס התובעת להרחיב את פעילותה בעתיד ולהשתמש במוניטין שצברה בסימנה המסחרי לשם פנייה גם ללקוחות פרטיים. בנוסף, קבע בית המשפט כי יש לתת לדמיון בשם עצמו משקל רב בעידן המודרני-טכנולוגי של היום. שכן, פרסומי "בזק" בשלטי חוצות, ברדיו ובטלוויזיה, מובילים את הצרכנים לחיפוש השירות במנועי החיפוש באינטרנט, ואז אין עוד רלוונטיות לעניין המראה של הסימן ולשפה שבה הוא כתוב, שכן כתוצאה מהחיפוש מופיעות תוצאות המוליכות בערבוביה גם לעמודי האינטרנט של התובעת וגם לעמודי האינטרנט של "בזק", ולכן יש כאן בלבול והטעיה של הצרכן.
הנה לכם דוגמא לחברה גדולה ומנוסה כמו בזק, שהשקיעה מיליונים בקמפיין מבלי להביא בחשבון שהיא משתמשת בסימן מסחר של חברה אחרת. כך ירדו מיליוני ₪ לטמיון. מקרה זה ממחיש שוב עד כמה חשוב לבחור נכון את סימן המסחר שבו מתכוונים להשקיע.
לקריאת פסק הדין ( נלקח מנט המשפט) –
רוצים להישאר מעודכנים ומוגנים?
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו –